Το ΠΑΣΟΚ «προπονείται» για επιστροφή στην Κυβέρνηση!

Με πρώτο «σκαλοπάτι» τις Ευρωεκλογές

 «Στόχος μας στις ευρωεκλογές δεν είναι απλά η δεύτερη θέση αλλά ένα ποσοστό που να δίνει κυβερνητική προοπτική» δήλωσε ο Βουλευτής Απόστολος Πάνας, την περασμένη Παρασκευή στα Τρίκαλα

 

Του Δημήτρη Κρούπη

 

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν έχει πλέον ως στόχο απλώς τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, κατά που μάλλον θεωρείται δεδομένο μετά και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος είναι η επίτευξη ενός υψηλού ποσοστού το οποίο να δίνει ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τις επόμενες εθνικές εκλογές!

Αυτό ξεκαθάρισε ο βουλευτής του Απόστολος Πάνας, εκλέγεται στη Χαλκιδική, την περασμένη Παρασκευή από τα Τρίκαλα, απαντώντας σε ερώτηση του «διαλόγου».

Στο νομό μας ο κ. Πάνας βρέθηκε ως μέλος των κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ, τα οποία την Παρασκευή και το Σάββατο «όργωσαν» την περιοχή και κυρίως προσπάθησαν να καταγράψουν την υφιστάμενη κατάσταση μετά τις πλημμύρες αλλά και το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας και παιδείας του νομού. Άλλα κλιμάκια περιόδευσαν ταυτόχρονα και σε Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία ούτως ώστε να συγκεντρωθούν στοιχεία για ολόκληρη τη Θεσσαλία. Αποκορύφωμα της θεσσαλικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ ήταν η χθεσινή επίσκεψη του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη στη Λάρισα και η ανακοίνωση πρότασης για την ανασυγκρότηση-αναγέννηση της Περιφέρειας μας, μετά και τις πλημμύρες που την έπληξαν τον Σεπτέμβριο.

 

«Δεν έχουν γίνει ούτε τα αυτονόητα»

 

Το απόγευμα της Παρασκευής και αφού προηγήθηκαν επισκέψεις σε πολλά σημεία, πεδινά και ορεινά του νομού ο κ. Πάνας, ο γραμματέας της Ν.Ε. Τρικάλων κ. Τριγώνης και το μέλος του τομέα Υποδομών κ. Μιχάλης Παπαστεργίου έδωσαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ».

 

Τόσο ο κ. Πάνας όσο και ο κ. Παπαστεργίου δήλωσαν πως διαπίστωσαν ότι «σε πολλά σημεία του νομού δεν έχουν γίνει από την κυβέρνηση ούτε τα αυτονόητα για την αποκατάσταση των καταστροφών. Μάλιστα το πιο ανησυχητικό είναι πως σε επαφές τους με θεσμικούς παράγοντες διαπίστωσαν πως έχουν πλήρη άγνοια για τα σχέδια της κυβέρνησης και το χρονοδιάγραμμα επίλυσης των βασικών προβλημάτων στις υποδομές του νομού. Μάλιστα η κυβέρνηση επέλεξε να μεταφέρει τις αρμοδιότητες για την επίλυση των προβλημάτων της Θεσσαλίας σε μία επιτελική δομή στην Αθήνα παραγκωνίζοντας και αγνοώντας τόσο την Περιφέρεια όσο και το τοπικό δυναμικό (Δήμος, Τεχνικό Επιμελητήρια κ.τλ.). Λες και δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στις τοπικές υπηρεσίες.  Αυτή η φιλοσοφία είναι αντίθετη με τη δική μας, άλλωστε το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει πως πιστεύει στην αποκέντρωση».

 

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε χαρακτηριστικά:

Συμφωνούμε πως το φαινόμενο του Σεπτεμβρίου ήταν πρωτόγνωρο. Αλλά είναι δυνατόν τρεις μήνες μετά το ΤΕΦΑΑ να μην έχει ακόμη σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και να τροφοδοτείται με γεννήτριες;

 

«Δυναμώνουμε τη σχέση μας με τους πολίτες, την κοινωνία»

 

Ο κ. Πάνας τόνισε πως «από τη Δευτέρα θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε το υπουργείο Παιδείας για το θέμα του ΤΕΦΑΑ με στόχο να ξαναβρεθούν σύντομα οι φοιτητές του στον φυσικό τους χώρο».

Σχετικά με το νόημα της περιοδείας του τόνισε πως στοχεύει όχι μόνο στο να θεμελιώσει ένα νέο δέσιμο του ΠΑΣΟΚ με την τοπική κοινωνία αλλά και στο να αναδειχθούν τα προβλήματα της και να προωθηθούν λύσεις με παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο. Δήλωσε δε πρόθυμος να έχει συνεχή συνεργασία με τη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων για την προώθηση των αιτημάτων της περιοχής.

 

«Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και οι ευθύνες του Τσίπρα»

 

Απαντώντας σε ερώτηση του «δ» σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν οι πολίτες την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς την κοινωνία αλλά και το πως σχολιάζει την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως η πολυδιάσπαση της κεντροαριστεράς ευνοεί την παντοδυναμία Μητσοτάκη, ο κ. Πάνας είπε:

Χτίζουμε καθημερινά μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες οι οποίοι ακούνε ξανά με προσοχή τις προτάσεις μας. Αυτό πιστεύουμε πως θα καταγραφεί και στις ευρωεκλογές όπου ως ΠΑΣΟΚ στοχεύουμε όχι μόνο στη δεύτερη θέση αλλά και σε ένα ποσοστό που θα δίνει κυβερνητική προοπτική.

Σχετικά με τη δήλωση του κ.Τσίπρα εκείνο που του λέμε είναι πως και ο ίδιος δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την πολυδιάσπαση της κεντροαριστεράς…

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις